perjantai 12. joulukuuta 2008

Karkkimeemi

Syyslukukausi lähestyy loppuaan ja moni asia tuntuu kasautuvan juuri joulun alle. Tästä syystä en ole kerennyt valitettavasti päivittämään blogiani. Nyt hieman kuitenkin jo hellittää, ja tässäpä seuraava aiheeni:

Bella Vanillan Rossana haastoi minut karkkimeemiin jo jonkin aikaa sitten. Haaste oli hauska, kiitos siitä :) Ostin jo karkitkin valmiiksi jo hyvissä ajoin, mutta kun aika tuntui olevan kortilla, ne taisivat hävitä yön pimeinä tunteina parempiin suihin o:j Ongelmia on tuottanut pitkin päivää myös kuvien lataaminen, joten pahoittelen kuvien vähyyttä. Tässä välissä onkin mainittava, että joulun jälkeen kuva-tilanteeni saattaa hieman parantua.. ;)

1. Lakritsi on jostain syystä useimmiten se, johon niin heikkoina kuin vahvoinakin hetkinä karkkia valitessani tartun :). Lakritsin maku on ilmeisesti tarpeeksi yksinkertainen, ja se tuntuu jotenkin luonnollisemmalta kuin lisä- ja väriaineiset sekoitukset. Parhaita lakuja ovat mielestäni Pandan ja Kouvolan lakritsit. Myös esimerkiksi liitulakut ja täytetyt lakut oavt hyviä. Maistoinpa tässä yksi päivä myös Uusi-Seelantilaista luomu-vadelma"lakua", joka väritykseltään oli hieman läpikuultavan roosaa.



2. Jottei sisältö irtokarkkipussini tavoin jäisi liian tummaksi, nimeän tähän väliin nallekarkit. Hedelmä-/värillisistä karkeista minulle ei ole muodostunut selviä ykkösiä, mutta nallekarkit ovat klassikkoja ja niitä on hauska syödä. Ehkäpä myös piipahdus Haribon tehtaalla on tuonut nämä pienet nallet hieman tutummiksi.

3. Suklaa. Melkein kaikki pitävät suklaasta, eikä ihme. Oma lempisuklaani on tumma suklaa, mutta koska itse ostan suklaata melko harvoin, en osaa oikein nimetä mitään erityistä. Ensimmäisenä mieleen tulevia tummaa suklaata sisältäviä karkkeja ovat kuitenkin after eight ja parrots'in tummalla suklaalla päällystetyt cashewpähkinät. Tummasuklaa on usein arominen, eikä sitä tarvitse syödä niin paljoa kerralla.

Kuvaan valitsin Fazerin piparkakkusuklaan. Tätä suklaata olen löytänyt hyvin satunnaisesti sieltä täältä, ja ensin luulinkin nähneeni harhoja, kun ensimmäisen löydön jälkeen sitä ei tuntunut löytyvän enää mistään. Jostain se tässä yksi päivä kuitenkin taas putkahti esiin, ja tänään huomasin monen kehuvan tätä myös täällä netissä. Tässä voisi olla aika kova vastus karkkimeemiin. :)

4. Salmiakki. Toinen mustanpuhuva lempikarkkini on salmiakki. Parasta salmiakissa ovat erilaisen salmiakkiyhdistelmät. Chilisalmiakki ja sellaiset salmiakki-hedelmälepakot ovat tämän hetken suosikkejani.

5. M&M. Viimeisiksi karkeiksi nimeän M&M-karkit. Kuten Rossanakin muistaakseni jo mainosti, nämä Amerikan erikoisuudet rantautuvat Suomeen ensi vuoden alussa. Pääsin näiden karkkien "mielenkiintoisuudesta" vihille työpaikan pikkujouluissa, vähän kuin varkain ennen kauppoihin tuloa. Pidin ennen kaikkea suolapähkinäversioista. Niistä haluaisin koittaa tehdä ainakin jäätelöä, niin oudolta kuin se kuulostaakin. :)

Tässä siis katsaus joihinkin hyvinä pitämiini karkkeihin. Mieluiten söisin kuitenkin jotain itse kokattua tai leivottua :) Parhaiten karkit maistuvat minullekin elokuvia katsellessa.

Haasteeseen kuului oleellisesti haastaa neljä muutakin bloggailijaa. Valinta on vaikea, enkä ole täysin varma ketkä siihen ovat jo osallistuneet. Vastailkaa siis muutkin, ja te jotka haastoin, vastatkaa kun kerkeätte - tai jos olette jo vastanneet, ei mitään hätää.

Seuraavaksi karkkimeemiin haastaisin seuraavat blogit ja niiden pitäjät:
1.Haaveena kahvila- blogin Even (?)
2. Kannat kattoon -blogin Raunan
3. Phyllistein: food snob -blogin pitäjän Eleonooran ja
4. Taitan taikinat-blogin pitäjän Taijan

:)

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Aika monia minunkin suosikkeja löytyin listastasi. Tuo chilisalmiakki kuulosti tosi jännältä, en ole siihen törmännyt missään.

Uijui tuo M&M jäde kuulostaa tosi herkulliselta. Muista sitten esitellä uusi lelusi jos sellaisen joulupukki sinulle tuo ;)

anis kirjoitti...

Hei Rossana, samoin mielin katsoin sinun listaasi. Chilisalmiakkeja ovat ainakin Halvan batman-salmiakit, joita myydään sekä irtomyynnissä että erillisissä pusseissa.

Ja heh, hauskaa että jostain muustakin tuo jäätelö-M&M-yhdistelmä kuulostaa hyvältä. Vaikka eri asia voi olla miltä maistuu oikeasti :P

Ja ehdottomasti joo, esittelen tulokkaan kun käsiini saan nimin. postia odotellessa.

Anonyymi kirjoitti...

Nyt on meemiin vastattu!
Kiitos vielä eilisetä, oli hurjan hauskaa, toivottavasti sama meno jatkui teillä myöhemminkin ja vuosi vaihtui onnistuneesti!