keskiviikko 17. joulukuuta 2008

Antamisen ilo ja päättämisen vaikeus

Joulu lähestyy ja ainakin jonkun gallupin mukaan moni lahja on vielä ostamatta. Lahjat kuuluvat väistämättä monen jouluun, mutta kuinka välttää huti-lahjat? Aina ei voi onnistua, mutta jos lahjassasi yhdistyvät ainakin jossain määrin tarpeellisuus, kotimaisuus ja ehkä jopa luonnonmukaisuus, lahjasi kuulostaa mielestäni hyvältä idealta. Tarpeellisuudella tarkoitan sitä, että lahjan saaja olisi ehkä itsekin ostanut vastaavan asian joka tapauksessa, tai hänellä on oikeastikin lahjalle käyttöä, ehkä jopa vuosikymmeniksi eteenpäin. Kotimaisuus taas tuntuu hyvältä idealta etenkin meneillään olevan taantuman vuoksi. Kotimaisuus miellyttänee varmasti myös lahjan saajaa. Luonnonmukainen lahja on mielestäni arvostuksen osoitus niin ympäristölle kuin lahjan saajallekin. Lopulta on hyvä muistaa, että lahjat eivät monellekaan ole se tärkein asia joulussa. Tässä kuitenkin jotain vinkkejä.


Itsensä hemmottelijalle

1.
2.3.

Ruuanlaittajalle
4. 5.


Miehelle
6.7.

Lapselle
8.9.

1. Kivi-kynttilälyhdyt oat vmonen lahjansaajan mieleen. Ne ovat kestävää ja ikuista, suomalaista designia. Tiesitkö, että Kivi-tuikkulyhdyt on suunnitellut Heikki Orvola 20 vuotta sitten? Ittalan verkkokauppa, 11,50-33,50e
2. ja 7. Weledan luonnonkosmetiikkatuotteet ovat ylellisyyttä ja hemottelua. Weledaa myyvät muun muassa Sokokset ja erilaiset luontaistuotekaupat.
3. Lehden vuosikerta tai vaikka muutama mielekäs lehti ystävän, siskon tai äidin lomapäiviä viihdyttämään.
4. Reseptikirja. Suklaaunelmat-kirja Suomalaisesta kirjakaupasta 11,95e
5. Pieni juustolajitelma on varmasti monen aikuisen mieleen. Päärynä, omena ja viinirypäleet ovat hyvä kylkiäinen.
6. Viinistä viiniin 2009 on mukava lahja viiniä juovalle miehelle. Suomalainen kirjakauppa, 14,95e
8. Iltasatu-pussilakana on Finlaysonin. Pussilakanan printtiin liittyvä iltasatukin on olemassa täällä. Anttilasta, 34,90e.
9. Kotimaiset Orthex pulkat esimerkiksi Prismasta
Lahjaideoiden välillä on Erja Hirven Marimekolle suunnittelema Lumimarjakuosi.

Mitä sinä odotat joululta eniten?

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Moikka!
Kivoja ideoita, ja muuten, jos ootte kummipojalle lahjaa ostamassa ja tarviitte vinkkiä niin juurikin joku pussilakanasetti olis kiva, A kun saa pukilta isojen poikien peiton & tyynyn (siis se lasten koko) eikä meillä ole yhtään pussilakanaa sellaiseen..
Mutta jos jo ootte jotain muuta ostaneet niin ei hätää :)
Meemiin vastailen kunhan pääsen Makuuniin karkkiostoksille :D Kerrankin hyvä syy ;D

Anonyymi kirjoitti...

Olen samaa mieltä tuosta tarpeellisuudesta ja jos on epävarma lahjan saajan mieltymyksestä niin yleensä juuri tuollaiset klassikot eivät mene hutiin (esim. tuo kivituikku). Kaikki listaamasi lahjat olisivat ainakin omaan mieleen :D